torsdag den 14. juni 2012

Endelige Moodboards


Det endelige Inspirations moodboard

 Det endelige Præsentations moodboard

onsdag den 23. maj 2012

Three Ring Target

Three ring target

Det var på tide i designprocessen at opsætte nogle strammere tøjler for designer. Vi blev nødt til at gøre designet mere skarpt og på den måde have nogle regler for hvordan siden skulle se ud. Three ring target handler om at finde tre nøgleord for det design man skal udvikle. Nøgleordene skal bruges til at influere de designvalgt man træffer undervejs i designprocessen.










Vi benytter også vores three ring target til at finde de tre ord som vi gennem brainstorm, research og analyse mener, beskriver uddannelsen E-konceptudvikling bedst. Meningen er så at vi skal udvikle en hjemmeside som skal få de besøgende til at tænke på disse tre ord når de besøger vores hjemmeside. På den måde får de en følelse af hvad e-konceptudvikling går ud på, i stedet for et enkelt intetsigende billede og noget beskrivende tekst.
 Efter analyse af vores research og brainstorming kom vi i første omgang frem til ordene kreativitet, informativ og fremtid. Ordet kreativitet var vi alle meget enige om klart skulle være en del af three ring target men informativ og fremtid beskrev ikke rigtigt hvordan man skulle tænke på uddannelsen eller essensen af uddannelsen. Der for blev vi nødt til at ændre vores three ring target. Vi lavede et nyt interview med Annette Finsdottir og en ny brainstorm og kom frem til to nye ord. Ordene var nu kreativitet, involverende og vision. Ordet Involverende valgte vi fordi det krævede virkelig at man involverede sig meget i de projekter man arbejder med på uddannelsen. Samtidig med at man nemt skulle kunne involvere folk i sine projekter. Vision er et andet ord for fremtid men vi følte det passede bedre da man på uddannelsen skal kunne planlægge og forestille sig projekter udvikle sig langt ud i fremtiden. Samtidig fik vi indtrykket at alle der læste uddannelsen havde en vision for deres fremtid da de tog denne overbygning.
Vi føler dermed at alle ordene fanger essensen af uddannelsen og vi har et klart mål at udvikle vores design efter.




onsdag den 16. maj 2012

3-Ring-Target opdateret

3-Ring-Target



Vi har som 1. prioritet valgt kreativitet, da det er en stor del af uddannelsen og det skulle gerne være noget vores målgruppe kan fange og blive inspirerede af, ud fra vores hjemmeside.
Som 2. prioritet tænkte vi at målgruppen skulle sidde med følelsen af, at de havde fået alle de nødvendige oplysninger. 
Vores 3. prioritet er fremtid, da det er vigtigt at tænke frem i tiden. Hvad man vil med uddannelsen. Vi vil self. vise hvilke typiske fremtidsmuligheder der er, efter E-koncept uddannelsen. 

Intern side



I kan her se vores side opsætning/funktioner af den interne side. Der er sket lidt rettelser efterfølgende.

tirsdag den 15. maj 2012

Præsentations moodboard

På vores endelige moodboard, indgår farverne fra EASJ´s logo og fra deres eksisterende hjemmeside. Vi viser, at uddannelsen går ud på en masse samarbejde, pitching, ide udvikling, nytænkning og om at sætte brikkerne sammen. 

Inspirations moodboard

Her ses en masse billeder, som vi mener sætter meget gode ord på E-konceptuddannelsen. Uddannelsen består af 2 linier, design og handel. Man udvikler mange ideer og der er masser af samarbejde i grupper, hvor man får en smagprøve af hvordan det er ude i det virkelige liv. 

Sideopsætning

                                            Ekstern side


Vi har her lavet et overblik over hvilke informationer, vi ud fra vores interviews, ville være nødvendige for vores målgruppe. Vi vil ud fra vores koncept, fange målgruppen, ved hjælp fra de igangværende studerende. Derfor vil vi lægge vægt på, interviews af de studerende, billeder af deres projekter, vores film, fremtidsmuligheder mm.. Dette skulle gøre det nemmere for målgruppen, at se hvad uddannelsen egentligt går ud på.

                                              Intern side 

På den interne side, vil det blive muligt at tjekke skema, projekter,  afleveringer mm.. Der vil også være et internt netværk  dvs. en væg for eleverne og en væg for lære/eleverne, så der kan komme klare meldinger ud.

                                                 Skema

Her kan man se hvordan siden med skema, skal stilles op. Man kan her få et overblik over pensum, afleveringer, fag mm. 

 Overblik

På den sidste side kan man se væggen igen, men her kan eleverne gå ind og tilføje og redigere.

mandag den 14. maj 2012

Konceptudvikling

Udarbejdelse af koncept

Vi Skrev en masse sedler hvilke funktioner vi mente at siden skulle have for, at gøre den overskuelig og informativ. Vi delte funktionerne op i den eksterne side og den interne side, som ledte os frem til hjemmesidens struktur og tættere på vores koncept. 

Efter vores interviews, fandt vi frem til hvad de igangværende studerende savnede af informationer. Vi fandt derfor frem til, at det ville være langt mere troværdigt for vores målgruppe, at følge de igangværende studerendes arbejde, meninger og hvordan denne uddannelse skaber deres fremtid. Vores koncept blev derfor at sælge uddannelsen gennem de studerende. 



torsdag den 10. maj 2012

Problemformulering

Hvordan markedsføre vi bedst muligt uddannelsen E-koncept i Køge samt optimere kommunikationen blandt de etablerede studerende?

-    Hvilke enestående styrker har uddannelsen E-koncept i Køge?
-    Hvordan kan vi udnytte uddannelsens styrker til at skabe et koncept som vil tiltrække flere studerende
-    Hvilke elementer kan optimeres ved den nuværende kommunikationsplatform?

Interview med E-Koncept studerende


Hvordan fandt du frem til uddannelsen?
Vi fandt frem til uddannelsen gennem ug.dk (UddannelsesGuiden.dk) hvor vi læste hvilke muligheder der var for at læse videre med den baggrund vi havde. Der var det så E-Koncept der lød mest tiltrækkende. Vi havde fået en smule af vide om den på vores forrige uddannelse, men det var ikke meget.

Hvilke informationer søgte du?
Det jeg søgte meget var at der var bestemte specialer som man kunne vælge. Vi havde 6 valgmuligheder og havde noget at vælge imellem.

Hvad havde du hørt om uddannelsen / uddannelsesstedet før du begyndte?
Meget kort på forrige uddannelse ( Multimediedesigner).

Hvad overbevidste dig over det var den rigtige uddannelse?
At man kunne vælge flere forskelige veje og vælge mellem de mange fag.

Var fremtidige uddannelser og /eller jobs inde over beslutningen? Det kunne tænkes at du vidste hvad drømmejobbet var og derfra gik baglæns og fandt ud af hvilken uddannelse(r) det krævede?
 I og med at der var de forskellige specialer man kunne specialisere sig indenfor, så havde vi set os faste på nogle af dem som vi mente at det kunne vi tænke os at arbejde med i fremtiden. Men i og med at vi var så få i klassen, så var desværre ikke muligt at vælge mellem specialerne. Hvilket var meget frustrerende i starten.

Hvilke medievaner har du? Facebook, Twitter, Linkedin.
Facebook, Pinterest ogYoutube

Hvor får du dine nyheder fra?
Facebook, Youtube, BT & EB.

Bliver der gjort noget ud af sociale aktiviteter, både fra skolen og eleverne selv?
Intet overhovedet. Alt bliver arrangeret fra elevernes side. Ingen introtur.

Hvis nej: Hvor vigtigt er det for dig? Har du overvejet at flytte skole efter et semester fordi der var flere sociale aktiviteter i f.eks. København?
En intro tur havde gjort underværker. Hvis ikke der er økonomi til en introtur, så kunne et par dage hvor man bare lærte hinanden at kende gøre en del også. Der er to klasser. En dansk og en international og der er ikke blevet gjort noget for at introducere klasserne for hinanden. Der blev gjort en smule i starten af uddannelsen, men det var ikke noget værd.

Har i overvejet at skifte til KEA i København?
Det der er ved det er at det er blevet slået op som en dansk uddannelse, men i og med at de kører en international uddannelse løbende og derfor bliver meget af materialet og undervisningen på engelsk fordi lærerne ikke oversætter det. Så vi kunne lige så godt have sparet en køretur fra København og her til, og i stedet bare taget til KEA i København.

Hvordan er studiemiljøet herude? Tilgangen fra elever og lærere og opbygning af semestre, projekter, opgaver osv.
I og med vi kun er 11 i klassen, minus fraværende, så er det meget tættere mellem elever og lærerne.  Vi kunne forstille os at det var lidt sværere med en klasse på over 100 elever som på KEA. Opbygningen af semestre, projekter og opgaver lider af manglen på struktur.

Hvor godt er sammenholdet mellem de studerende?
Sammenholdet mellem de studerende er meget gruppebaseret. Vi snakker faktisk ikke med resten af klassen, bortset fra hvis undervisningen kræver det. Grunden til vi snakker sammen er at vi alle 3 læste Multimediedesigner sammen i Lyngby. Vi laver intet socialt sammen, vi har ingen gang været i byen sammen. En enkelt biograftur er det blevet til, men det var ikke den største succes.

Hvor godt fungerer jeres nuværende interne kommunikationsplatform? (Skemaer, Information, Projekter osv.)
Vi bruger en Wiki til vores interne kommunikation - det er lort. Den fungerer overhovedet ikke og lærerne er rigtig dårlige til at opdatere den ordentligt. Der står tit forskellige tidspunkter om samme projekt forskellige steder på siden. De har nok selv svært ved at finde rundt i det. Et system som fronter har vi derimod gode erfaringer med. Vi har faktisk ikke vænnet os til at bruge systemet endnu – her på 2. semester. De vil gerne opdatere den og de vil gerne have man skal rette på sin profil og gøre den mere personlig, men der sker ikke rigtigt noget på den, så der er ikke rigtigt nogen grund til at gøre det. Det er alt for uoverskueligt og lærerne er i tvivl om hvor de skal smide tingene ind.

Hvad kunne forbedres?
En side som fronter ville helt klart være bedre. Det er visuelt mere overskueligt og det er forbundet med printerne så man kan printe via fronter og ud på en printer. Her skal du ud og have fat i en af skolens computere, starte den op, lægge opgaven over og printe for den. Derudover skal du så være heldig at finde en med batteri og som virker. I stedet for bare at kunne bruge sin egen computer, som vi alligevel bruger og har med hver dag. Det er noget mange ville have glæde af tror vi. 

Personas og scenario




Persona.
Morten bor i Gladsaxe med sin kæreste Ditte, sammen studerer de E-koncept på campus Køge. Morten tager gerne turen fra København til Køge for at tage sin drømmeuddannelse.
Han spiller trommer i et bandt og kan godt lide at gå i byen med sine venner og være social.
Morten er vant til at bruge internettet og er god på en computer. Hans præferencer på nettet er facebook og youtube, det er her han får sine nyheder.
Morten har ligesom alle andre på hans uddannelse et log ind til deres fælles Wiki, Morten er dog irriteret over at der tit står forskellige tidspunkter om samme projekt, forskellige steder på siden. Han er på 2. semester, men har stadig ikke vænnet sig til at bruge systemet. Han er fra sin tidlige uddannelse som multimediedesigner i Lyngby vant til fronter. Han har været tilfreds med fronter førhen.
Lærerne har udtalt at Wiki’en løbende vil blive opdateret og vil gerne have at folk retter på deres profil og gør den mere personlig, men der sker ikke noget på siden, så han føler ikke der er nogen grundt til at gøre det.
Han er også frustreret over at lærerne ikke ved hvor de skal ligge deres ting op.
Og føler ingen trang til at printe ting ud, da det skal ske direkte fra skolens computere, som er et par år gamle.
Han mener også at menuen er uoverskuelig og savner struktur og overblik på deres fælles informationsplatform.

Scenario
Morten får en besked i en time at deres fælles Wiki har fået nyt design og er blevet forbedret, han går ind på siden for at tjekke den ud.
Allerede da han logger ind på siden kan han mærke den er blevet meget mere overskuelig. En lækker menu er sat i toppen. Menuen er struktureret ordenligt. han logger ind på sin klasses side, hvor han nemt finder sit skema, det er et skema implementeret fra fronter, hvor tid og sted er flot stillet op og han kan printe opgaver og opgavebeskrivelser ud direkte fra Wiki’en. Han kan finde alle de ting han skal bruge og har nu lyst til at ændre sin egen side, da der er kommet flere lækre funktioner, blandt andet kan han ændre sin personlige væg, hvor han kan fortælle om sig selv. Han kan oprette en mappestruktur over alle de projekter han har lavet. Samt han kan ligge billeder op han selv har taget og redigeret. Han kan oprette flere mapper med blandt andet inspirations billeder. Han kan logge ind med facebook og bruge profilbillede og overfører billeder og videoer direkte der fra.
Han er også helt vild med deres fælles væg, hvor han kan se hvad andre har lavet og de kan se hvad han har lavet. Han nyder at finde inspiration fra andre. Han er glad for at lærerne har fået deres egen væg, så han ved hvor han skal finde information fra dem.
Morten er meget tilfreds med hans nye Wiki og glæder sig over det eneste minus på hans drømmeuddannelse er rettet.

Persona 2
Lasse er en fyr på 22 år og har næsten færdiggjort sin datamatiker uddannelse. Lasse bor hjemme og vil gerne studere videre og få sig en bachelor. Lasse er et ordensmenneske og kan godt lide at have overblik over tingene. Lasse søger på ug, hvor han kigger på en masse forskellige uddannelser. Lasse længtes efter lidt mere kreativt så han kan få lov til at udfolde sig, hvilket var lidt svært som datamatiker. Lasse bruger, ligesom alle andre unge, sin computer meget. Han benytter det sociale medie facebook dagligt, men eftersom at Lasse er uddannet datamatiker, bliver computeren også brugt meget til at arbejde på. Lasse kan godt lide at bruge tid sammen med vennerne hvor de finder musik på youtube og spotify. Lasse er derfor meget afhængig af sin computer i hverdagen.


Scenario
Lasse søger ihærdigt på internettet og får en masse information af lærere og venner. Lasse finder frem til uddannelsen E-koncept, hvor man arbejder meget med design. Lasse er lidt i tvivl om hvad den indebærer og hvor han vil studere, da han bor lige i mellem Køge og København. Lasse prøver at søge på E-koncept uddannelsen i Køge, men har svært ved, at finde beskrivende og informativt materiale. En af Lasse´s venner studerer selv E-koncept, men har snakket lidt negativt om deres måde, at kommunikere universalt med eleverne på. Derfor begynder Lasse at kigge efter andre muligheder.
Lasse overvejer at starte på E-koncept uddannelsen i København, men da hans ven skriver at Campus Køge har fået en ny hjemmeside, bliver Lasse pludselig nysgerrig og må lige tjekke den ud. Lasse har pludseligt nemt ved at finde alle de oplysninger han har brug for, og kan endda følge med i den undervisning og de sociale arrangementer der har været på E-koncept. Lasse syntes den er flot og indbydende og giver ham nu et helt nyt syn på uddannelsen. Lasse vil gerne lære en masse og have en tæt lære-elev kontakt som betyder mere for ham end fest og farver, som der er lidt mere af på KEA. Dog kan Lasse se via EASJ´s kommunikations platform, for de nuværende studerende, at der er et rigtig godt sammenhold og at de holder en masse sociale arrangementer udenfor skolen. Lasse har en rigtig god følelse omkring uddannelsen og sender en ansøgning.  

Persona. 3
Cecilie går på multimediedesigner uddannelsen på Campus Køge, hun bor i byen og er glad for, at hendes uddannelse ligger tæt på hendes hjem.
Cecilie maler i fritiden, er meget kreativ og hun løber når tiden er til det.
Cecilie er ret ny på computeren. Hun har tidligere brugt computeren til, at bestille tøj og skrive opgaver. Hun er dog glad for, at hendes uddannelse pressede hende til at bruge computeren mere. Hun er kommet på diverse sociale medier og har fået godt styr på det hele.
Hun er meget glad for den måde multimedieuddannelsen er delt op på, med en uges undervisning og en uges projekt. Især projekterne er Cecilie glad for, da det er her hun får lov at udfolde sin kreativitet, på de hjemmesider de får til opgave at lave.
Cecilie har styr på sit liv, ved hvad hun vil og brænder for de ting hun laver. Hun er meget interesseret i fremtidsmulighederne for den uddannelse hun er i gang med, derfor læser hun om uddannelsen på nettet, men mangler mere information. Hun ville gerne høre hvad dem der går på uddannelsen har, at sige om den og se nogen ting de har lavet på uddannelsen.
Hun mangler også fremtidsmuligheder, hvad kan hun blive når hun er færdig med uddannelsen.

Scenario
Cecilie har hørt fra hendes veninde, at Campus Køge har en overbygning til multimediedesign som hedder E-koncept. Cecilie søger ugen efter på den samme uddannelse og kommer frem til en helt ny overskuelig side.
På siden er der nu interviews fra de studerende, hun kan nu gå ind på deres Wiki og se de seneste projekter de studerende har lavet, hun vælger at følge deres væg, så hun får en mail hver gang der er opdateringer på deres væg. Det er nu også tydeligt hvilke jobmuligheder uddannelsen kan føre til.
Cecilie blev meget inspireret af de interviews der var kommet op på siden med flere af de studerende og nogen lærer, der fortæller om uddannelsen og om hvad de synes der er godt ved den, hvorfor de har valgt at tage den i Køge osv.
Hun er nu helt sikker på sit uddannelsesvalg og har søgt om optagelse til næste år.

onsdag den 9. maj 2012

AIDA


Attention
Vi vil fange brugerens opmærksomhed ved at skabe en levende side med billeder og overskrifter med ”drømmescenarier”.

Interest
Produktet skal skabe interesse ved at fokusere på drømmekarrieren. Altså mulig videreuddannelse og fremtidige jobs.  Promovere uddannelsens tætte samarbejde med deres partnere.

Desire
Vi vil skabe et begær ved at fortælle og vise om alle de fede ting der sker på uddannelsen. Forelæsninger, fleksibel undervisning og undervisning på dansk.

Action
Vi vil skabe action ved at oplyse og informere om kontakt og tilmeldings muligheder.  Kontakt til nuværende elever. Kontakt til studievejleder og info om ansøgningsperioder.

Survey omkring studiestart 


Vi fik tilsendt et dias af Jørgen Heramb med statik vedrørende optagelse på EASJ i året 2011.
Dette dias var lavet på baggrund af en kvantitativ survey der blev sendt ud i forbindelse med studiestart 2011 og afsluttet den 7. oktober. 2011.
Der blev i 2011 optaget 1139 danske og udenlandske studerende.


- 441 danske studerende gennemførte denne survey
- 150 udenlandske studerende gennemførte denne survey

Vores eget spørgeskema

 Vi har udarbejdet et spørgeskema som skal klargøre hvilke elementer der prioriteres højst når vores målgruppe søger en videregående uddannelse.
Det har vi gjort så vi kan få et billede af hvilke elementer der er vigtige at fremvise når vi skal markedsføre uddannelsen E-koncept. Samtidig kan det hjælpes os med at finde et overordnet koncept.

Interview

Vi har lavet et interview med tre E-koncept studerende som er på 2.semester. De er meget relevante da de er vores målgruppe med hensyn til optimering af den nuværende kommunikationsplatform. Samtidigt har de engang også været uddannet på en af de fire uddannelser som kræves for at komme ind på E-koncept og derfor engang været målgruppen for markedsføring af E-koncept.




Det nedenstående fortæller om hvor folk fik deres informationer om uddannelserne på EASJ. 






 
Information om studiestart

 Dette diagram viser hvor de studerende fik deres information omkring uddannelsen. Det er en klar tendens som viser at de fleste har fået deres information op uddannelsesguiden (www.ug.dk).
Venner, kollegaer, familie eller andre netværk kommer klart ind på en anden plads.
Erhvervsakademi Sjællands hjemmeside kommer dernæst.

I vores interviews med målgruppen var der en klar tendens der formede sig. De svarede alle  enstemmigt at de havde hørt om uddannelsen på ug.dk eller deres egne netværk. Dernæst havde de søgt specifikke informationer på forskellige uddannelsessteder.

Vi kan derfor på baggrund af vores research og analyse af skolens undersøgelse konkludere at målgruppen primært søger information på ug.dk eller hører det fra venner og familie. Det er først derefter at de søger de specifikke informationer omkring den enkelte uddannelse. Det er først der de kommer ind på EASJ hjemmesiden.

Vi kan derfor på baggrund af vores research og analyse af skolens undersøgelse konkludere at målgruppen primært søger information på ug.dk eller hører det fra venner og familie. Det er først derefter at de søger de specifikke informationer omkring den enkelte uddannelse. Det er først der de kommer ind på EASJ hjemmesiden.

I vores interviews fremgik det klar at det sted hvor målgruppen primært fik deres nyheder fra på facebook og youtube. Det var der de delte alt fra billeder, historier, nyheder og videoer.
Det er essentielt for at vide da vi på den måde kan opdele de sociale medier og vide på hvilke vi kan ramme vores målgruppe.







Grunden til at søge en videregående uddannelse

 Nedenfor vises to diagrammer. Det første diagram er fra den survey som blev sendt ud i forbindelse med studiestart 2011. Det andet diagram er lavet ud fra vores eget spørgeskema.
Begge diagrammer omhandler grunden til at søge en videregående uddannelse.

 
I alle delene af undersøgelserne blev de adspurgte spurgt om hvilke ting de vægtede mest når de søgte en af de videregående uddannelser.

Vi har draget en parralel fra skolens undersøgelse til vores eget spørgeskema og interviews.

 Det er tydeligt at se at det er de samme ting folk vægter højst.

Det at uddannelsen interessere folk og de fag der bliver undervist er vægtet allerhøjst.
Dernæst kommer muligheden for at videre uddanne sig.
Dernæst fremtidsplaner
Dernæst skolens omdømme (fagligt niveau, gode undervisere). 

Disse informationer giver os et billede af hvad folk prioritere højst med hensyn til videregående uddannelse. Det er vigtigt for os så vi ved hvad vi skal synliggøre på vores subsite.

I vores research har vi fundet de stærke sider ved E-konceptudvikling og sammenlignet dem med målgruppens mest ønskede elementer ved en videregående uddannelse. På den måde kan vi markedsføre uddannelsen bedst muligt for vores målgruppe.